Förespråkar LAS och utnyttjar de anställda


Många är det som inbillar sig att vänstern med Mona Sahlin i spetsen nu kommer att komma som några  frälsare och rätta till borgarnas katastrofer. Men tyvärr, gott folk, så kommer inte detta att ske. Artikel från VF.se här.

Här ser vi alltså en Socialdemokratiskt styrt Landsting som skiter fullständigt i de lagar som finns om arbetsmarknaden. En lag som i folkmun kallas för LAS och som Socialdemokraterna och LO pratar sin så varma så ofta de kan, men tyvärr – eller hur man ser det – är det bara ett spel för galleriet. Socialdemokraternas aktiva politik är något helt annat. Saker och ting blir alltså inte bättre med en SOCIALDEMOKRATISK regeringen.

Det som det står om i artikeln är ju inte någon nyhet. Landstingen och kommunerna har i åratal haft koll på LAS – listorna och när folk har närmat sig fast tjänst, ja då slutar man att ringa dem. De blir bortplockade av ringlistorna. Jag vet om hur många exempel som helst på personer som har blivit behandlade på detta sätt. Och det ha skett oavsett vilket parti som styrt kommunerna som de kommit ifrån och dessutom med KOMMUNALS medvetenhet om detta. Så ett socialdemokratiskt Sverige och med ett fackförbund som inte bryr sig, tja det kanske är bättre kanske inte.

Micke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: