Strejk, strejk, strejk = facket är knähundar!


Handels går nu ut och varslar om strejk för att sätta press på arbetsgivarna. Pressmeddelande från handels hittar ni här. Ja och ni kan ju höra om det på varenda nyhetssändning och ni kommer att få läsa det i mängder av tidningar.

Ja, de ska strejka för att de ska få en löneökning på 600 – 750 kronor. Hmm, detta känns som ett hån mot de som jobbar inom denna sektor. Exakt samma hån som vi gång på annan kan se inom andra traditionella kvinnoyrken så som inom omsorgen och vården. Facket är  bara hur patetiskt som helst i dessa ärenden. Varför inte för en gång skull ställa riktiga lönekrav på dessa arbetsgivare för en gångs skull eller är det så att fackföreningsrörelsen har tappat stinget och blivit knähundar till arbetsgivarna?

Micke

Annonser

Ett svar

  1. Årets avtalsrörelse är den största på flera decennier, och är just nu inne i ett avgörande skede. Sajten Vad Står På Spel har fördjupningarna och analyserna du saknar i annan media. Se TV reportage, kolla in bloggen och lyssna på kommentarer från båda sidor om förhandlingsbordet. Hos får alla prata till punkt.

    http://www.vadstarpaspel.se/

    mvh,

    Vad Står På Spel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: