Samer är Icke-Svenskar enligt Sverigedemokraterna


Fotograf: Emil Håkansson                            Fotograf: Photo2Be – Björn Bergman

Genom att rikta sitt fokus från sitt egentliga mål och sina faktiska åsikter, gör Sverigedemokraterna (SD) allt de kan för att smutsa ner andra partiers åsikter och idéer. Själva är de stöpta ur en nazistisk form och har sina grundidéer i dessa led. Många är de som försöker sig på att förneka detta gång på annan och allt som oftast blir man bemött med osaklighet, lögner och förtal. Saker och ting som är direkt omöjligt att argumentera sakligt mot då lögnen hela tiden vrids och ändras för att passa SDs syften bäst.

Intressant är det att SD kraftigt vill, begränsa som de kallar i sitt principprogram, Icke-Svenska befolkningsgrupper så som samerna. Ganska intressant är dock att samerna enligt historien har funnits här under en mycket lång tid. Läser man alltså SDs principprogram så kan man bli svensk, men det kan ta generationer innan man blir det. Samerna har funnits här i många 100 år, ja det är många generationer det. Men de är inte svenskar enligt SDs syn på vad en svensk är. Hmm, hur många generationer är det egentligen Sd pratar om? Ja, jag skulle nog säga att detta är bara ett försök till bortskrivning från sina grundåsikter att om du inte är blond och blåögd, ja då är du inte svensk. Tilläggas ska att denne skribent inte är SVERIGEDEMOKRAT och stödjer INTE deras åsikter!

Läser man Sverigedemokraternas Principprogram så snirklar de in sig i ett ord som de senare i programmet inte klarar av att hantera. En agenda som klart och tydligt visar att de är, alltid har varit och alltid kommer att vara ett rasistiskt parti, med rötter i den nazistiska rörelsen. Visst, de gör ett tappert försök på hemsidan under rubriken Vi bemöter anklagelserna. Men det är ju bara ett spel för galleriet. Den verkliga politiska åsikten och agendan hittar du under principprogrammet.

svastika.jpg

Micke

Annonser

6 svar

 1. Vilken lögn att SD vill ”begränsa” Samerna! Ska tala om för dig att SD har sitt starkaste stöd i övre norrland hos just Samerna och då framförallt i Gällivare och Kiruna. Och naturligtvis vet jag detta bättre än dig då jag bor här uppe och inte i Värmland som dig!
  Sedan är de flesta SDare idag skåningar…och skåningar samt samer är de i Sverige som är närmast genetiskt släkt enligt senaste DNA forskningen!!

  ”I Europas DNA-karta urskiljer sig Samerna och Skåningarna som isolerade öar. Bägge dessa folkgrupper saknar helt T, J och K. Grundhaplotypen för V är den dominerande hos dem bägge — exakt samma haplotyp. Näst vanligast är U5b1, också där exakt samma. På tredje plats kommer en haplotyp med hela 5 mutationer i HVS1, lika hos bägge folken. […] Det är uppenbart att det finns mycket stora genetiska likheter mellan Skåningar och Samer, samt flera teorier varför. En teori är att en grupp samer stannade kvar i Skåneregionen på sin vandring norrut efter istidens slut. Andra teorier har mer drastiska förslag.” KÄLLA// http://www.verddeviessu.org/saami_dna.html

  Hela DNA forskningen om samernas och skåningarnas gemensamma börd hittar du här: http://atlantisinireland.com/DNA/Europeernas_DNA.php

  Så nu var din lögn nedmonterad i molekylstadie!

  • Min lögn?? Ja du. Du har inte läst Sverigedemokraternas principprogram du inte. Kolla då in kapitel 2. Här kommer ett urklipp från det hämtat nyss från webben från partiets hemsida.

   2. Den nationalistiska principen
   Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen. Av det följer att den nationalistiska principen – principen om en stat, en nation – är grundläggande för sverigedemokraternas politik.

   Den nationalistiska principen bygger på idén om nationalstaten, att statens territoriella gränser ska överensstämma med de befolkningsmässiga gränserna. I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent. De rådande omständigheterna i Sverige och i omvärlden omöjliggör att principen praktiseras till fullo. I många fall är nationerna vidare än statens territorium; så även för Sveriges del. Det lever ett betydande antal svenskar utanför Sveriges gränser, dock främst i vårt eget närområde. Dessutom lever här sedan lång tid tillbaka icke-svenska befolkningsgrupper, som till exempel samerna.

   Så hur tolkar du det??

   Micke

 2. Yay Ensson är nazi han har svastikor på sin blogg =D

  ^_________________________________________________^

  • http://sv.wikipedia.org/wiki/Svastika

 3. Har varit i kontakt med Sverigedemokraterna,för att få ett svar om den raden i princip programmet. Som handlar om Samer !
  Deras svar var enkelt: Det Samiska folket får själv välja vilken tillhörighet de vill höra till.
  Som Svenska medborgare är de svenska.
  Det Samiska folket behåller sin särställning som urfolk och skall behålla sin urgamla kultur: Och SD tar parti för att alla skall få tillgång till land och vatten, som nu är enbart givet för renägarna!!!!

 4. Har läst principprogrammet ;sid 2 sista stycket ett flertal gånger.där står; Samer inte är svensk befolknings grupp. MEN MÄRKVÄL, ATT DET STÅR INTE ATT SAMERNA INTE ÄR SVENSKA MEDBORGARE !!!!!! I Sverige finns många olika folkgrupper nya och gamla, i och med ingått medborgarskap räknas dessa grupper som svenskar !!!! I övrigt gäller som i inlägget ovan. Märk väl jag är ingen Sverigedemokrat, men jag kan läsa. Jag förmodar att redaktören försöker skaffa sig felaktiga politiska poäng på ett billigt sätt, då folk i allmänhet inte läser principprogrammet. FY SKÄMS!!!
  LÄS INLÄGGET OVAN. Enda partiet som slåss för att alla Samer skall ha tillgång till land och vatten, vilket i dag är renägarnas ensamrätt. Således ett för Samerna rättviseparti. Mer makt åt hela Samekulturen.
  Läs nättidningen SADNESVUOHTA.SE.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: