Jag ÄR inte själv – Gott.


Jag har tröttnat ganska rejält på en del personer i ledande ställning inom PIRATPARTIET. Det enda argumentet de har om man försöker samtala i politiska frågor är – Nej, det kan vi inte göra för det står inte i Principprogrammet. Hur får man in en fråga i detta program om man aldrig kan samtala i en fråga bara för att den inte redan står med? Vi har våra tre kärnfrågor. Kärnfrågor har samtliga politiska partier och det är de frågorna som man samlas under då detta är ideologin i partiet, sen finns det fortfarande inga hinder till att man tar med andra frågor än kärnfrågorna, men av någon anledningen önskas inte detta av partiledningen. Då de är rädda för att detta ska splittra partiet i olika läger. Faktiskt något som skulle kunna vara sunt också för PIRATPARTIET så att medlemmarna får lite mera kött på benen och kan möta våra framtida motståndare på ett seriöst sätt.

Jag hittade en bloggare från PIRATPARTIET som jag också kommer att lägga till i min blogglista och jag kommer på ett aktivt sätt vara inne och läsa hans blogg oftare. Bloggen hittar du här. Sen vet jag ju att det finns andra också, så som min Valkretsledare JP och säkerligen fler som jag inte kommer att skriva här och nu. Tyvärr har PIRATPARTIETS riksdagskandidater fått politiken om bakfoten och just därför kommer jag inte att länka någon av dem utan de bör snarare ta sig en seriös funderare på om de verkligen ska vara i ett parti och där framföra medlemmarnas åsikter. Åsikter är ju faktiskt levande och då måste man själv också vara såpass flexibel och klara av en eventuell förändring av politiken och inte avgå pga detta. Klarar man inte detta, ja då SKA man inte kandidera för ett parti till ett förtroendeuppdrag.

PIRATPARTIET är kommet ur mullan av demokratisk brist från de etablerade partierna och just därför så kommer också PIRATPARTIET att resa sig än starkare och än bättre och vi kommer att klara av att möta framtiden med stolthet. Kanske ska några av Piraterna på olika listor avgå eller bytas ut, kanske ska också någon i styrelsen avgå eller bytas ut. Det får var och en samt framtiden avgöra. Det jag vet och det jag vill skapa är ett parti som vågar stå på barrikaden för demokratin, demokratin tillbaks till folket och då rimmar det JÄVLIGT illa att göra som några gör idag och försöka döda den politiska debatten inom PIRATPARTIET.

Micke

Annonser

3 svar

 1. För mig (som pirat, men inte i inom organisationen) så är den kritiska frågan: Är det frågor du vill baxa med innan valet eller driva under en kommande mandatperiod, eller är det frågor du vill inkorporera under längre sikt?
  Personligen är jag skeptisk mot att lägga in alltför mycket nu innan valet (vill definitivt behålla attraktivitet för både vänster – och högermänniskor). Med på längre sikt, så visst, bara alla får möjlighet att ta ställning till det med ett val.

 2. Bara ett krasst konstaterande, som vardandes liberal med starka Pirat-sympatier:

  För varje ställningstagande i höger/vänsterfrågor som Piratpartiet gör, kommer ni, i bästa fall, få en potentiell väljare, men förlora två…

  • Det finns frågor som vi kan stoppa in i politiken innan valet och det finns frågor som vi gemensamt måste samtala vidare om självklart. Så är det alltid. Men tänk er följande:

   1. Piratpartiet allierar sig och börjar rösta med S och de övriga….. Samarbetet mellan dem spricker och…..

   2. Piratpartiet lyckas denna gång komma överens med Högern och allierar sig……….. Detta också spricker (mindre troligt men om)

   3. Piratpartiet får än en gång igenom ett samarbete med vänster sidan…..

   Sen kommer det en valrörelse. Vilka beslut har vi varit med och fattat och inte? Snacka om en röra att förstå.

   Sen är det det viktigaste att det finns ett samtal om de olika frågorna som kan tänkas komma på den politiska arenan, men just nu finns det personer i ledande ställningar som inte klarar av att ta denna utan det enda de kan säga eller skriva. Tyvärr inte en PP fråga, det står inte i principprogrammet. Dessa personer bör ta sig ytterligare en funderare på om de verkligen ska satsa på politiken alls. Samtala måste man kunna göra, det fattas inga beslut i frågorna då. Men tyvärr, inte ens det verkar vara tillåtet för en del av dem.

   Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: