Fälla.


Vargfälla? Grävlingsfälla? Rävfälla? Flugsmälla?
Foto: Mikael Ensson

Vet inte riktigt vad detta är. Men en sak är säker att det är ingen rävfälla eller flugsmälla i alla fall. Fotot är taget i Arvika i ett område som heter Rackstad. Fällan är polisanmäld häromdagen som en misstänkt vargfälla. Det är inte jag som har gjort anmälan, utan av en bekant till mig som var snäll nog att ta mig med för att ta denna bilden. Fällan är större än de jag sett hos släkten som är så kallade grävlingsfällor. Den är både högre, bredare och längre. Jag kan inte heller säga att denna fälla är apterad eller inte då mina kunskaper i ämnet är för dålig.

Sagt och gjort gott folk. Vargfrågan är något som väcker tankar och funderingar hos oss alla och att denna fråga är ett verkligt känsligt ämne. Men samarbetar vi och pratar med varandra så går det garanterat att komma fram till en gemensam ståndpunkt i frågan. I kväll är det ett program på SVT2 kl. 20.oo. och här kan du se lite av reportaget:

Reklam för dokumentären.

Så var så goda att samtala här om vargens vara eller inte, tänk bara på att hålla goda netikett regler.

Micke

Annonser

2 svar

  1. Men herregud, det är en rävfälla (även kallad värmlandsfälla) och är fullkomligt laglig att använda under den tillåtna tiden för rävjakt.

    Synd att det inte finns vargfällor än dock…. skulle behövas 😉

    • Det som skett i saken är att fällan är nu stängd av markägare efter påpekande av polisen då den var laddad. Jag har också hört att det skulle vara en fälla för Lo djur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: